amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
БългарскиRussianItalianEnglish
 
print magazineAMC Aspects
Аrchitecture Мanagement Сonstruction

Устойчиво развитие

През 2013г. Българският съвет за устойчиво развитие ще отбележи Световната седмица за устойчиво строителство с международно събитие BGBC GREEN FUTURE - платформа за обмен на професионална експертиза, насърчаване на политики и генериране на идеи.

Традиционното събитие Sustainability Forum Sofia и новата инициатива BGBC GREEN FUTURE във Варна са официалните събития на Български съвет за устойчиво развитие през Световната седмица за устойчиво строителство и ще се провеждат последователно всяка година в София и Варна.

BGBC GREEN FUTURE ще се проведе на 20 септември във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, под патронажа на Министерството на инвестиционното проектиране и с официалното партньорство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Германския и Австрийския съвети за устойчиво строителство - DGNB and ÖGNI.

Включете се във вдъхновяващите информационни семинари и професионални уъркшопи, научете за съвременните международни практики и споделете своето виждане за устойчиво бъдеще в рамките на предстоящото събитие. Международни експерти от България, Австрия и Германия, водещи компании и представители на научните среди ще представят своята професионална експертиза, международни практики и иновативни решения за устойчиво строителство. Събитието ще се фокусира върху едни от най-актуалните теми, пред които е изправен целият строителен сектор по света – устойчива реконструкция и реновиране на съществуващи сгради.

Поканени са представители от Президентството, министри, кметове и представители на местната власт, международни и национални компании и представители от бизнеса, производители на строителни материали, водещи архитекти, инженери и проектанти, експерти по енергийна ефективност, инвеститори и финансови институции, както и представители от научните среди и студенти.

Непосредствено преди BGBC GREEN FUTURE Ви каним да се присъедините и към конференция на международните лидери в строителната индустрия – AGC Flat Glass, Dorma и Alukonigstahl.

Пълната програма можете да разгледате на www.bgbc.bg .

Не пропускайте възможността за обмен на информация, контакти и идеи по време на предстоящите събития!

Включете се още сега на тел. +359 2 964 13 20 или е-мейл: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated ( Tuesday, 30 July 2013 13:04 )
 

Българският съвет за устойчиво развитие има удоволствието да Ви покани да се присъедините към кръга на компаниите, ангажирани с каузата на „зелената“ икономика и устойчивото развитие в България в рамките на втората ни годишна конференция - Sustainability Forum Sofia - Global Green Growth – Beyond Buildings Събитието ще се проведе на 14 септември 2012 в рамките на Световната седмица за устойчиво строителство.

Ще бъдат поканени президентът на Република България, комисар Кристалина Георгиева, министри, кметове и представители на местната власт, водещи представители от бизнеса, IT сектора, автомобилната индустрия.

Конференцията цели ясно да дефинира основните аспекти на устойчивото градско развитие и приносът на интелигентния град към иновативната и устойчива конкурентоспособност.

Събитието е отлична възможност да обмените опит и знания с международно признати специалисти в сферата на съвременните устойчиви градски практики, технологии и интелигентни решения за зелена мобилност. Форумът представлява идеално място за среща с представители на международния бизнес, научните среди и правителството.

Конференцията е централна платформа за популяризиране на знания, иновативни технологии и опит в прилагането на устойчиви практики.

Read more...
 

Българският съвет за устойчиво развитие, съвместно с посолството на САЩ в България, представя подготвителен курс за изпита за професионалната квалификация LEED Green Associate. Обучението се предлага официално в България и представлява курс лицензиран от USGBC, създателите на системата LEED, и предоставен ексклузивно на Българския Съвет за Устойчиво Развитие.

По време на курса, специално за участниците, ще бъде направена презентация на посолството на САЩ, първата сграда в България, сертифицирана по LEED.

Курсът надгражда знания за основните концепции за зелено строителство и сертификационната система LEED, разгледани в предишните LEED 201 и LEED BD+C 251 курсове. От участниците се очаква да имат основни знания относно различните LEED категории, както и да разбират разликата между отделните видове сертификационни системи. Обучението е организирано специално за подготовка за изпит за професионална квалификация LEED Green Associate. Участниците ще придобият знания относно най-подходящите начини за подготовка, примерни изпитни въпроси, както и необходимите умения за успешно вземане на изпита.

Обучението ще се проведе на 10 Февруари 2012г от 9:00ч в сградата на посолството на САЩ, ул. Козяк № 16.

Регистрацията включва:
• Полудневен курс на английски език

Read more...
 

Станете DGNB Consultant. Обучение по международната система за сертифициране на устойчиви сгради DGNB

Интегрирането на аспектите на устойчивост при планирането и построяването на една сграда се превръща в неизменна част от процеса на проектиране. Все повече собственици и инвеститори искат да включат екологични, икономически, социокултурни и функционални аспекти в проектирането, строителството и управлението на сградите си. Сложността на такъв тип подход изисква експерти и ноу хау, създавайки нови възможности в развиващия се пазар на устойчиво строителство.

Системата DGNB е създадена от Германският съвет за устойчиво строителство (Dеutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) - една от водещите организации в Европа в облaстта на устойчивото строителство. Системата е създадена съвместно с Германското министерство на транспорта, строителството и благоустройството. Като високо качествен, напълно прозрачен и достъпен инструмент за оценка и сертифициране на устойчиви сгради, системата е една от водещите на световния пазар, основно благодарение на подробните си качествени и количествени критерии, които описват икономическите, екологичните и социокултурните аспекти, базирани на жизнения цикъл на сградата. Aктуални сертифицирани проекти по ситемата DGNB може да намерите тук.

Като водеща организация за обучение в областта на зеленото строителство в България, Българският съвет за устойчиво развитие ви предоставя възможността да сте сред първите участници в курс, който предлага единствена по рода си възможност да бъдете обучени от високо квалифицирани и международно признати DGNB експерти.


Какви са ползите от курса? Read more...
 

Българският съвет за устойчиво развитие представя третото по ред обучение по LEED от серия лицензирани семинари по Американската система за сертифициране на устойчиви сгради.

Обучението се предлага официално за първи път в България и представлява курс лицензиран от USGBC, създателите на системата LEED, и предоставен ексклузивно на Българския Съвет за Устойчиво Развитие.

В рамките на обучението ще бъдат представени главните категории и кредити, основни изисквания и стандарти за проектиране и строителство на зелени сгради, съгласно основните системи за сертифициране по LEED (BD+C). Участниците в уоркшопа ще придобият задълбочени познания за концепциите, стратегиите и критериите на семейство системи за ново строителство, както и основните специфики на различните варианти (NC, CS and School). Обучението подготвя участниците за процеса на сертифициране и представлява подготовка за изпита за придобиването на сертификат LEED Accredited Professional и LEED Green Associate.

Това е третата сесия от LEED обучения, която съдържа най - задълбочена информация и не изисква предварителни знания или присъствие на предните модули.

Обучението ще се проведе на 11. Ноември 2011г от 9:00ч в Гьоте-институт България, ул. Будапеща № 1, гр. София.

Read more...
 

Конференцията ще дефинира основните политики и инструменти за устойчиво развитие и зелено строителство. Това е централно събитие за всички, които са ангажирани с темата „устойчивост“. Събитието е отлична възможност за срещи и дискусия с представители на международните научни среди, бизнеса и правителството.

Конференцията е структурирана в четири основни панела:


Бъдещето на България в контекста на европейската политика за устойчиво развитие
Сгради и градско развитие
Фасилити Мениджмънт
Устойчиви Технологии

По време на конференцията ще бъдат представени новите изисквания в Европейското законодателство в областта на екологичните продуктови декларации, примери за устойчиво строителство, опит от DGNB сертифицирани проекти, както и стратегии за градско развитие. Участниците ще имат възможност да посетят изложба „Innovative Sustainable Solutions” където ще бъдат представени иновативни технологии, материали и устойчиви решения в съвременното строителство.


Гост лектори са международно признати специалисти от Германия, Австрия, Дания, Русия и Румъния.

Събитието е част от Световната седмица на устойчивото строителство. Повече информация можете да получите на следния сайт: http://www.worldgbc.org

Предварителна програма "Sustainability Forum Sofia – More than Green"

Read more...
 

In 2013 the Bulgarian Green Building Council is hosting the first intenrational BGBC GREEN FUTURE event in Varna, dedicated to sharing expertise, understanding policy and generating ideas intended to promote the sustainable development of the build environment.

BGBC GREEN FUTURE event will take place on 20th of September 2013 at Varna Free University “Chernorizetz Hrabar”, as part of series of global initiatives intended to bring awareness and spread the mission of sustainable development during the international series of events hosted during World Green Building Week.

The Traditional conference Sustainability Forum Sofia and the new initiative BGBC GREEN FUTURE in Varna will be the official BGBC events during the the World Green Building Week and will be held alternately every year in Sofia and Varna.

The intenrational event will be organized under the patronage of the Ministry of Investment Design and with the official partnership of German and Austrian Sustainable Building Councils – DGNB and ÖGNI as well as Varna Free University Chernorizets Hrabar.

BGBC GREEN FUTURE will focus on one of the most important current topics facing local governments, business and the construction sector around the globe – sustainable renovation of existing buildings. Leaders from the local and international green building community will come together to discuss policy, methodologies, best practices and innovative solutions. Enjoy the high powered conference and inspiring plenary sessions, join the detailed and intensive workshops and informative seminars, and seize the chance to network at the Green Building Night Cocktail in the evening.

Read more...
 

Image: cientifica.eu
The Debate: Climate IV: What to Do? Geoengineering!

Image: newscientist.com Read more...
 
Friday, 23 April 2010 19:49

The processes integrated into the Sahara Forest Project will work optimally under sunny and arid conditions. The unique benefit of the system arises synergistically from the integration of proven technologies:

Read more...
 

Лондонският офис на студио John Thompson & Partners спечели наградата за устойчива сграда на конкурса Sustainable Cities, който се проведе в Лондон.
Read more...
 
 
Saturday, 12 September 2009 20:12
Project: Energy Mansion in Shenzhen
Architect: BIG
Location: China-Shenzhen
Client: Shenzhen Energy Company
Size: 96,000 sq.m.
Project leader: Andreas Klok Pedersen
Read more...